ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ COVID 19


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν.Α. ” Γ Γεννηματάς” από την πρώτη στιγμή επέκτασης της πανδημίας του ιού covid 19 συνέβαλε και συμβάλλει μαζί με τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας με επιστημονική επάρκεια και αποτελεσματικότητα. Παράλληλα αγωνιζόμαστε για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων  υπαλλήλων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες καθώς και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά του Νοσηλευτικού και Παραϊατρικού προσωπικού.

Η επαρκής προστασία των λειτουργών της υγείας κατά την διάρκεια της άσκησης του  ιατρικού, νοσηλευτικού και  διοικητικού έργου κάτω από αντίξοες συνθήκες αποτελεί προτεραιότητα του Δ.Σ. του Σωματείου  κατά την δύσκολη αυτή φάση της λειτουργίας του Νοσοκομείου και για τις δύσκολες μέρες που έρχονται.  

Καθημερινά μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου  καταγράφουν τα προβλήματα που δημιουργούνται στο Νοσοκομείο μας, από την πρωτόγνωρη εμφάνιση της πανδημίας αυτής. Μετά από συνάντηση με την επιτροπή λοιμώξεων του Νοσοκομείου, όπου έγινε ενημέρωση και κατάθεση προβλημάτων, και μετά από μεμονωμένες παρεμβάσεις στην Διοίκηση του Νοσοκομείου  ακολούθησε  συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. του Σωματείου  με την Διοίκηση στις 26/3, όπου και ετέθησαν τα εξής θέματα.

  • Επαρκής προστασία των εργαζομένων κατά την διάρκεια της άσκησης του δύσκολου ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού έργου .

Σε αρκετές περιπτώσεις διαπιστώθηκε έλλειψη σε μάσκες και αντισηπτικά.

Πρέπει να καταγράφουν στις τωρινές νέες συνθήκες οι πραγματικές ανάγκες του νοσοκομείου  σε μέσα προστασίας για το ιατρικό, νοσηλευτικό,- βοηθητικό  διοικητικό , παραϊατρικό και τεχνικό προσωπικό (μάσκες, μάσκες υψηλής προστασίας, γάντια, μπλούζες μιας χρήσεως, αντισηπτικά) .

Στο νοσοκομείο θα πρέπει να ορισθούν υπεύθυνοι για τα παραπάνω υλικά, οι οποίοι θα καταγράφουν σε excel τις ανάγκες ανά τμήμα, και θα ξέρουν ανά ημέρα και ανά υλικό τι μέσα προστασίας χρειάζονται, τι παρέλαβε το νοσοκομείο και τι παρέλαβαν οι προϊστάμενοι τμημάτων- εργαστηρίων ενυπογράφως.

Επειδή τα προβλήματα από την πανδημία θα συνεχιστούν, το Νοσοκομείο μας πρέπει τεκμηριωμένα να διεκδικεί μεγάλους αριθμούς υλικών προστασίας των εργαζομένων.

  • Άμεση χορήγηση ειδικής άδειας σε εργαζόμενους που ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου (ΦΕΚ 928/2020).
  • Να γίνει παρέμβαση στο Υπουργείο Υγείας, ώστε να μην αποδυναμωθεί το Νοσοκομείο από αποσπάσεις νοσηλευτών σε άλλα Νοσοκομεία (προσφάτως 3 αιφνιδιαστικά).Το Νοσοκομείο μας, ως πλήρες Νοσοκομείο, είναι γνωστό ότι δέχεται μεγάλο βάρος των εφημεριών του λεκανοπεδίου Αττικής
  • Στα πλαίσια περιορισμού εξάπλωσης της νόσου, και με δεδομένη την ελάττωση των τακτικών εισαγωγών, το ΔΣ του Σωματείου πρότεινε την εκ περιτροπής εργασία του προσωπικού σύμφωνα και με την υπ’ αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/109/οικ. 8000/16-3-2020 εγκύκλιο του  Υπουργείου Εσωτερικών
  • Να προχωρήσουν ταχύτατα οι νέοι διορισμοί.

ΑΘΗΝΑ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Τo Δ.Σ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-COVID19-27.03.2020