Επείγουσα Ανακοίνωση 18.01.2021


Αθήνα,18/01/2021

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

To Διοικητικό Συμβούλιο συνεδρίασε έκτακτα στις 18/01/2021 με θέμα τις τρέχουσες εξελίξεις και αποφάσισε κατά πλειοψηφία, τα παρακάτω:

Τα Εμβολιαστικά Κέντρα στα Νοσοκομεία δημιουργήθηκαν με προσωρινό τρόπο, στελεχώθηκαν με το λιγοστό προσωπικό των Νοσοκομείων με σκοπό να εμβολιάσουν το Υγειονομικό προσωπικό και μόνο. Μάλιστα στεγάσθηκαν σε χώρους κυρίως των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων που είναι απαραίτητοι για την εξέταση ασθενών.

Για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού σχεδιάστηκαν και υποτίθεται ήταν έτοιμα 1018 Εμβολιαστικά Κέντρα εκ των οποίων 65 Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ. Εντελώς ξαφνικά από τα μηνύματα στους πολίτες ενημερωθήκαμε ότι τα Νοσοκομεία μετατρέπονται σε Εμβολιαστικά Κέντρα για τα ηλικιωμένα άτομα άνω των 85 ετών.

Στο ίδιο πλαίσιο δημιουργήθηκε και στο νοσοκομείο μας ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς», εμβολιαστικό κέντρο στο χώρο των εξωτερικών ιατρείων, το οποίο στελεχώθηκε με προσωπικό από τα ήδη βαριά υποστελεχωμένα τμήματα του νοσοκομείου μας. Σα να μην έφτανε αυτό, ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ ειδοποιούν συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων να πραγματοποιήσουν τους εμβολιασμούς του γενικού πληθυσμού.

 • Ποιο είναι το πλαίσιο λειτουργίας;
 • Ποια είναι η εκπαίδευση και η επιστημονική κάλυψη;
 • Ποιοι συμμετέχουν υποχρεωτικά και με ποια κριτήρια;
 • Εξασφαλίζονται τα προβλεπόμενα ρεπό και οι ανάλογες αμοιβές;

Αυτός ο τρόπος λειτουργίας δεν είναι ασφαλής και αποτελεσματικός για τον εμβολιασμό των πολιτών και καταστρατηγεί τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να ξεζουμίζει τους υγειονομικούς του ΕΣΥ, να τους θεωρεί αναλώσιμους και να τους μετακυλύει τις ευθύνες για την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας. ΧΑΡΊΖΕΙ εκατομμύρια στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με τα τεστ και ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ τον ιδιωτικό τομέα.

Δεν κάνει μαζικές προσλήψεις που απαιτούνται, αρνείται να μας εντάξει στα ΒΑΕ, να μονιμοποιήσει τους συμβασιούχους, ενώ η έμπρακτη αναγνώριση με το «δώρο Χριστουγέννων» κατέληξε να είναι ένας εμπαιγμός. Και μετακινεί ταυτόχρονα υγειονομικούς σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και μετακινήσεις εντός του λεκανοπεδίου για την στελέχωση τοπικών εμβολιαστικών κέντρων!

ΩΣ ΕΔΩ! ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ!

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • Ο εμβολιασμός των πολιτών να οργανωθεί και να υλοποιηθεί από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, εφόσον γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις
 • Ισχυρή δημόσια υγεία με μαζικές προσλήψεις σε όλο το ΕΣΥ για να καλυφθούν οι ανάγκες
 • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
 • Ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ
 • Αύξηση στους μισθούς
 • Επαρκή μέσα ατομικής προστασίας
 • Χαρακτηρισμό των θανάτων συναδέλφων από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα

 

Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ:

ΠΕΜΠΤΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ

ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ 10πμ – 12μμ

 

ΤΡΙΤΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 9.00πμ – 15.00μμ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10πμ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

 

Το Δ.Σ.