ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ – Ανακοίνωση


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ­ ­  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Συναδέλφισσες –οι.

Όλοι μάθαμε για την απόφαση του ΣτΕ  που ενταφιάζει τη δικαστική διεκδίκηση του 13ου και 14ου μισθού τόσο αναδρομικά όσο και για το μέλλον. Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή βγήκε καθ’ υπαγόρευση τόσο της  ΤΡΟΙΚΑ όσο και της κυβέρνησης αλλά και της  Ν.Δ. με  σκοπό να νομιμοποιήσει  την πολιτική της λιτότητας, των περικοπών και της φτωχοποίησης των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ που δήθεν εξοργίστηκε με την απόφαση αυτή, αρνείται να προκηρύξει την οποιαδήποτε κινητοποίηση για να διεκδικήσουμε  αγωνιστικά εμείς οι εργαζόμενοι τα δώρα. Οι παρατάξεις που πλειοψηφούν στην ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ, αλλά και στο Δ.Σ. του Γ.Ν.Α. Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ  (ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ) είναι  υπόλογες  απέναντί μας γιατί ενώ μας έστελναν όλο το προηγούμενο διάστημα να πλουτίσουμε τα δικηγορικά γραφεία θεωρώντας ότι αυτό είναι αρκετό, τώρα σφυρίζουν αδιάφορα.

Απαιτούμε από την ΑΔΕΔΥ να συγκαλέσει άμεσα σύσκεψη ομοσπονδιών και σωματείων για να αποφασίσουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις για  τη διεκδίκηση  των δώρων και από το Δ.Σ. του συλλόγου μας να καλέσει  Γενική Συνέλευση των εργαζόμενων για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε κινητοποιήσεις στο νοσοκομείο μας με αίτημα την καταβολή του 13ου και 14ου μισθού τόσο αναδρομικά όσο και από δω και στο εξής.

Αντί γι’ αυτό όμως η πλειοψηφία του Δ.Σ. του σωματείου μας αποφάσισε την παράταση της θητείας του Δ.Σ. αναβάλλοντας τις εκλογές  που ήταν να γίνουν τον Ιούνιο για τον Οκτώβριο.

Θεωρούμε τη συγκεκριμένη μεθόδευση αντιδημοκρατική και αντικαταστατική. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να πάρουν μια τέτοια απόφαση.

Οφείλουνε να πραγματοποιήσουνε Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση άμεσα για να αποφασίσουμε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και για το θέμα των δώρων αλλά και των εκλογών.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να υποκύψουμε στο συμβιβασμό και την υποταγή των συγκεκριμένων παρατάξεων και των κομμάτων τους, αλλά να οργανωθούμε και να διεκδικήσουμε μαζικά λύσεις στα προβλήματά μας. Δεν υπάρχουν σωτήρες.

 

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

 

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ