Ανακοίνωση – Καταγγελία Βίας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020 στο Διοικητικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε, συζητήθηκε το συμβάν που έλαβε χώρα στους θαλάμους και τον διάδρομο της Νευροχειρουργικής κλινικής. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020 εκτυλίχθηκε λεκτική και σωματική επίθεση από συγγενή ασθενούς και ο στόχος της επίθεσης ήταν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η επίθεση αυτή προστίθεται σε σειρά επεισοδίων λεκτικής και σωματικής βίας εναντίον εργαζομένων στον χώρο της υγείας, εργαζομένων οι οποίοι παρά τις ελλείψεις σε στελέχωση προσωπικού  δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους  για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας των ασθενών.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ την απαράδεκτη επίθεση του συγγενούς ασθενούς, ο οποίος πρέπει να κληθεί να απολογηθεί στα αρμόδια δικαστήρια.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς», θα υποστηρίξει νομικά τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου μας, σε κάθε περίπτωση βιαιοπραγίας εναντίον τους ή προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Όλοι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου μας ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς» προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας στον ασθενή και αυτό αναγνωρίζεται από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και του επιστημονικού κόσμου. Οι μεμονωμένες περιπτώσεις βίας στους εργαζόμενους του νοσοκομείου μας θα έχουν άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση.

Το Δ.Σ.

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΒΙΑΣ (ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ)-