Ανακοίνωση – ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2020


ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

 

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου στις 14-17 Νοεμβρίου 1973 αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση του αγώνα της νεολαίας και του λαού εναντίον της στρατιωτικής δικτατορίας 1967-1974.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελεί σύμβολο δημοκρατίας, ελευθερίας και ενότητας του Ελληνικού λαού. 

Η μεγαλύτερη ειρηνική εξέγερση της περιόδου της δικτατορίας αντιμετωπίστηκε με ωμή βία, δολοφονίες άοπλων νέων και τραυματισμό μεγάλου αριθμού πολιτών από τις δυνάμεις της στρατιωτικής δικτατορίας. Απέναντι στα τανκς της χούντας οι νέοι της εξέγερσης του Πολυτεχνείου 1973 έψαλλαν τον εθνικό μας ύμνο.

Το ήθος, η αποφασιστικότητα και ο πατριωτισμός των αγωνιστών του Πολυτεχνείου αποτελεί πηγή έμπνευσης για την νεολαία και τους πολίτες σε κάθε φάση της σημερινής πραγματικότητας.

Το Νοσοκομείο μας, ως Ρυθμιστικό κέντρο είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην αντιμετώπιση μεγάλου αριθμού τραυματιών, ενώ εδώ διεκομίσθη και κατεγράφη σημαντικός αριθμός νεκρών της εξέγερσης.

Οι εργαζόμενοι του ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς» τιμούν την Εθνική επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου 1973, η οποία μεταλαμπαδεύει στις επόμενες γενιές τις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας, του πατριωτισμού και του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Φέτος, λόγω της πανδημίας που βιώνουμε και σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που ισχύουν, θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου για τα θύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στην είσοδο του Ανατολικού κτιρίου την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020 στις 11.30 π.μ., όπου και βρίσκεται αναρτημένη η αφιερωμένη στην μνήμη των πεσόντων αναμνηστική πλάκα.

 

Tο Δ.Σ.